Cornuri cu visine

Cornurile cu visine sunt un dulce delicios, care se poate servi fie cu un pahar de lapte cald, cu ceai sau cu o cafea aromata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu visine

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar
  • 60 ml ulei
  • jum lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • visine din compot
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri nuca de cocos
  • Uns
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol adaugam faina iar in mijloc facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata cu laptele caldut. Adaugam treptat sarea, esenta, zaharul si plicurile de zahar vanilat. La sfarsit adaugam uleiul si framantam pana devine o coca nelipicioasa. Dam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul

Umplutura: Scoatem samburii visinelor si le scurgem de sucul de compot, apoi le amestecam cu zaharul vanilat si nuca de cocos.

Luam coca si o intindem intr-o foaie nu prea subtire in forma dreptunghiulara. Taiem triunghiuri si le umplem cu visine. Le punem in tava unsa cu ulei si le ungem cu amestecul de miere-lapte si zahar. Le lasam 10 minute in tava dupa care le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.


Cornurile cu visine se pot servi cu zahar pudra pe deasupra, dar intotdeauna reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc