Coronita cu vanilie este un desert delicios, pe care il puteti gasi pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri cu vanilie.
Pentru blat, se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga vinul. Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt, amidonul si ciocolata rasa. Se pune compozitia intr-o forma de coronita, unsa si tapetata si se lasa la copt 80 de minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa apoi la racit. Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 6 linguri lapte, iar laptele ramas se fierbe cu 100 gr zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza budinca de vanilie si se amesteca mereu.Se dizolva gelatina in compozitia de budinca, dupa care se lasa la racit, in baie de apa rece. Se adauga frisca batuta si se umple blatul de tort taiat in 3 cu aceasta crema. Se tine la rece 3 ore. Separat se amesteca zaharul cu 3-4 linguri de vin si se strecoara, apoi se toarna peste coronita.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Pasca cu smantana
Prajituri delicioase
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii