Coronita cu vanilie este un desert delicios, pe care il puteti gasi pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri cu vanilie.
Pentru blat, se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga vinul. Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt, amidonul si ciocolata rasa. Se pune compozitia intr-o forma de coronita, unsa si tapetata si se lasa la copt 80 de minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa apoi la racit. Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 6 linguri lapte, iar laptele ramas se fierbe cu 100 gr zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza budinca de vanilie si se amesteca mereu.Se dizolva gelatina in compozitia de budinca, dupa care se lasa la racit, in baie de apa rece. Se adauga frisca batuta si se umple blatul de tort taiat in 3 cu aceasta crema. Se tine la rece 3 ore. Separat se amesteca zaharul cu 3-4 linguri de vin si se strecoara, apoi se toarna peste coronita.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Pasca cu smantana
Prajituri delicioase
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii