Amestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamiae si
Amestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamiae si 2 galbenusuri de ou, apoi le prelucram impreuna. Sa nu prelucram prea mult, pentru ca , din cauza caldurii mainii, margarina topita o transforma intr-o ingroseala. (Specialistii spun ca linzerul prelucrat prea mult timp devine destul de grizoasa). Coca tare se tine la rece timp de 1 ora, apoi se imparte in 2 parti. Jumatatea mai mica se pune inapoi la frigider, iar bucata care se vede a fi mai mare se intinde obtinandu-se o foie de aprox. 0,5 cm grosime, pe care o decupam cu un taietor cu diametrul de 7 cm. si nervuri pe partea laterala. Ramasitele se framanta impreuna, apoi continuam formarea lor pana se termina toata coca. Punem foitele intr-o tava smaltuita mai mare si o introducem in cuptorul preincalzit si coacem aprox. 10 minute pana devin de culoarea osului.
Lasam minim 1 cm distanta intre discuri, sa fie loc pentru crestere. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard in catevaa secune. Se scot din tava cu o lingura speciala, pentru ca se rup usor. Pana se coace fundul coronitei, scoatem din frigider cealalta jumatate de coca, intindem o foaie de aprox. 0,5 cm grosime si prcedam ca mai sus.
Apoi, decupam cu un decupator de linzer cu diametrul de 2 cm. si nervuri pe partea laterala, centrul discurilor. Pentru acest lucru multi folosesc un decupator normal. Ramasitele decupate se refolosesc pana se termina coca.
Ulterior, ungem partea superioara a cocai gaurite cu albus de ou batut usor, presaram cu 80 g nuca taiata marunt si punandu-le in tava racita se coc ca mai sus. Cel mai repede si mai uniform se poate unge cu bucati de nuca daca presaram tabla de intins cu nuca taiata si punem partea unsa cu ou a prajiturii cu partea in jos peste nuca.
In fianal, lipim discurile coapte cu 120 g de gem de piersici acrisor, astfel incat pe mijlocul discului inferior punem 1 lingurita cu varf de gem , putin il intidem, apoi punem peste un inel. Presaram deasupra un praf de glucoza cu vanilie si le servim racite.
Alte retete dulciuri recomandare
Tiramisu
Bomboane cu visine
placinta cu mere
Diplomat tort
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeDe unde am vrut sa plec si unde am ajuns!? De aici am...
Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolataReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii