Coronita de linzert

Amestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamiae si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g de faina
  • 250 g de margarina racita
  • 120 g zahar brun
  • 10 g zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja razuita de pe o lamiae si 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare

Amestecam 400 g de faina cu 250 g de margarina racita, apoi adugam 120 g zahar brun, 10 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamiae si 2 galbenusuri de ou, apoi le prelucram impreuna. Sa nu prelucram prea mult, pentru ca , din cauza caldurii mainii, margarina topita o transforma intr-o ingroseala. (Specialistii spun ca linzerul prelucrat prea mult timp devine destul de grizoasa). Coca tare se tine la rece timp de 1 ora, apoi se imparte in 2 parti. Jumatatea mai mica se pune inapoi la frigider, iar bucata care se vede a fi mai mare se intinde obtinandu-se o foie de aprox. 0,5 cm grosime, pe care o decupam cu un taietor cu diametrul de 7 cm. si nervuri pe partea laterala. Ramasitele se framanta impreuna, apoi continuam formarea lor pana se termina toata coca. Punem foitele intr-o tava smaltuita mai mare si o introducem in cuptorul preincalzit si coacem aprox. 10 minute pana devin de culoarea osului.

Lasam minim 1 cm distanta intre discuri, sa fie loc pentru crestere. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard in catevaa secune. Se scot din tava cu o lingura speciala, pentru ca se rup usor. Pana se coace fundul coronitei, scoatem din frigider cealalta jumatate de coca, intindem o foaie de aprox. 0,5 cm grosime si prcedam ca mai sus.

Apoi, decupam cu un decupator de linzer cu diametrul de 2 cm. si nervuri pe partea laterala, centrul discurilor. Pentru acest lucru multi folosesc un decupator normal. Ramasitele decupate se refolosesc pana se termina coca.

Ulterior, ungem partea superioara a cocai gaurite cu albus de ou batut usor, presaram cu 80 g nuca taiata marunt si punandu-le in tava racita se coc ca mai sus. Cel mai repede si mai uniform se poate unge cu bucati de nuca daca presaram tabla de intins cu nuca taiata si punem partea unsa cu ou a prajiturii cu partea in jos peste nuca.

In fianal, lipim discurile coapte cu 120 g de gem de piersici acrisor, astfel incat pe mijlocul discului inferior punem 1 lingurita cu varf de gem , putin il intidem, apoi punem peste un inel. Presaram deasupra un praf de glucoza cu vanilie si le servim racite.
Alte retete dulciuri recomandare

Tiramisu

Bomboane cu visine

placinta cu mere

Diplomat tort

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa