Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, apoi alunele si faina, amestecind bine, cu o lingura de lemn. Coca obtinuta se intr
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, apoi alunele si faina, amestecind bine, cu o lingura de lemn. Coca obtinuta se introduce intr-o punga prevazuta cu un sprit dintat, pentru ornat torturile. Se spriteaza aluatul in forma de coronite, pe tava presarata cu faina. Se toaca citeva alune, apoi se presara peste coronite. Se coc in cuptor, la foc potrivit, 15-20 minute, fara sa se rumeneasca.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii