Cosulete cu fructe

Cosuletele cu fructe sunt un desert cu fructe delicios si aspectuos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cosulete cu fructe

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 15 g drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • umplutura
  • banane
  • mere
  • cirese din compot
  • zarzari din compot

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvam in apa calduta si o lasam 10 minute asa.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si sarea.Incepem sa framantam cu apa calduta pana devine un aluat nelipicios.La sfarsit adaugam uleiul si mai framantam putin si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp scoatem samburi din cirese si zarzari si lasam sa se scurga de zeama.Bananele si merele le taiem cubulete si le amestecam cu ciresele si zarzarele.
Intindem aluatul si decupam cerculete cu ajutorul unui pahar sau unei cesti.Asezam cerculete intr-o tava de briose unsa cu ulei.Le ridicam marginile in forma de cos iar in mijloc adaugam cate o lingura din compozitia de fructe atat cat sa acopere cosul impreuna cu sucul lasat de ele.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos cosul.


Un mixer philips m-ar ajuta sa prepar creme mult mai usor si mai rapide


Putem servi cosuletele cu fructe cu frisca deasupra daca dorim dar eu nu am avut in casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori