Cosulete cu magiun si nuca

O reteta pe care eu o ador, sunt usor de facut, se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat. Din cantitatile date, mi-au iesit 45 bucati .

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu magiun si nuca

Ingrediente

  • Aluat :
  • - 4 galbenusuri
  • - 400 gr faina
  • - 150 gr untura
  • - 4 linguri smantana (aprox 100gr)
  • - 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • - 470 ml magiun de prune sau orice alta dulceata va place
  • - 4 albusuri
  • - 250 gr zahar
  • - 200 gr nuca macinata

Mod de preparare

Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.


Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se poate chiar la frigider.


 Pe masa unsa cu ulei, intindem aluatul si taiem din el forme rotunde pe care le asezam in formele de cosulete, le aranjam frumos in cosulete si asezam intr-o tava.


Aluatul ramas pe masa il framantam din nou, intindem si taiem forme rotunde pana cand terminam aluatul.


In fiecare cosulet, punem cate o lingura de magiun sau dulceata.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, pana se tine mot . Adaugam nuca si omogenizam de sus in jos. Cu ajutorul unei linguri, punem pe fiecare cosulet albusuri.


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute .


Se lasa la racit, se scot din forme si, optional, se pot pudra cu zahar.


 


 


 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide