Cosuletele de cataif cu frisca sunt un desert simplu si rapid, foarte delicios si ingenios prezentat, potrivit pentru masa de Paste.
Se pune untul intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in cercuri de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.
Se aseaza fiecare bucata pe un platou, se umplu cu frisca batuta si se decoreaza cu oua colorate de ciocolata.
Cosuletele de cataif cu frisca se servesc pe platoul cu prajituri de Paste.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii