Cosulete dulci

Cosulete dulci este o reteta de mini tarte din aluat de biscuiti si nuca macinata, cu crema fina de branza si fructe proaspete. Un deliciu!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cosulete dulci

Ingrediente

  • 200g biscuiti fragezi(eu am folosit Petit Beurre)
  • 200 g crema de ciocolata
  • 150 g margarina Unirea
  • o cutiuta de branza de vaci proaspata
  • 2-3 linguri frisca
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • un plic de gelatina
  • o felie de pepene galben
  • 5-6 capsuni mari
  • 2-3 kiwi
  • cateva jumatati de miez de nuca
  • prajit putin

Mod de preparare

Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul. Ciocolata se topeste si se amesteca cu margarina, apoi se toarna peste biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi aceasta pasta o aranjam in castronele captusite cu folie de celofan, formand peretii cosuletelor cu ajutorul unei linguri, se aseaza unul langa altul, mijii de nuca ,pe marginea peretelui, viitorului cosulet, apoi se dau la congelator cateva minute(20-25) sa se intareasca.

Intre timp pregatim umplutura, mixand frisca cu branza de vaci si zaharul pudra vanilat apoi se adauga gelatina topita la bain marin si turnata in fir subtire. Se curata cateva fructe, se taie cubulete apoi se incorporeaza in crema de branza.
Se scot cosuletele din castronele, se trag foliile de celofan cu grija apoi se umplu cu crema de branza cu fructe, se orneaza cu feliute de capsuni, kiwi si pepene galben si se dau cca o ora la frigider sa se inchege bine. Se servesc reci decorate cu frisca.
Pofta buna!
Am ales;
http://shabbychicshop.ro/oglinzi/246-oglinda-cu-flori-metal.html


Cosuletele dulci cu fructe se servesc de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide