Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Deosebit de prezentabile, pline de culoare si savoare!

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Ingrediente

  • Blat (pentru tava de 22/25cm)
  • 6 linguri de gris
  • 100 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri varfuite cu pudra de roscove
  • esenta rom
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 1 ceasca perle tapioca
  • 2 cani de lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina(10 g)
  • 200 ml sirop concentrat din zmeura
  • cateva fructe de zmeura si cateva afine
  • decor 5 fructe de kiwi
  • zmeura
  • afine proaspete

Mod de preparare

Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi dam inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aiba diametrul aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat din aluminiu, dar la fel de bine merg si cele din silicon). Obtinem 10 discuri pe care le vom aranja in fiecare forma de aluminiu.

Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se taie in jumatati de felii, potrivit de groase, cu care se tapeteaza marginea formelor. Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce cam o ora. Se fierbe la foc domol, pana scade laptele si perlele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura, ccca 100 ml. Se mixeaza si frisca pana se intareste, apoi incorporam si in ea restul de sirop concentrat ramas. Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie. Se toarna jumatate in tapioca, jumatate in frisca. Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos cu frisca aromata cu sirop, apoi decoram cu zmeura si afine.

Se lasa peste noapte la frigidre si se scot cu grija din forma a 2 a zi. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos