Pentru crema de zahar caramel cu portocale zaharul (150 g) se caramelizeaza, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma in care se prepara crema.
Pentru crema de zahar caramel cu portocale zaharul (150 g) se caramelizeaza, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma in care se prepara crema. Se tapeteaza forma cu zaharul caramel, astfel incat sa se acopere cu zahar pana la inaltimea la care va ajunge crema. Ouale se amesteca la cald cu 200 g zahar, zahar vanilat, razatura si suc de portocale. Aceasta compozitie se toarna in forma tapetata cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie). Vasul acoperit se introduce la cuptor la temperatura moderata, timp de 45 de minute.
Crema de zahar ars cu portocale se serveste rece, cu siropul format.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii