Crema simpla de zahar ars

Crema de zahar ars sau creme brulee este un desert foarte indragit, ce se prepara rapid si simplu. Crema de zahar ars poate fi pregatita si sub forma de tort, servita alaturi de fructe.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Crema simpla de zahar ars

Ingrediente

  • 120g zahar pentru topit
  • 8 oua
  • 60g zahar
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 1l lapte

Mod de preparare

Topeste zaharul intr-o oala fara manere de plastic, buna de pus la cuptor. Zaharul trebuie sa aibe culoarea auriu spre maroniu. Dupa ce s-a topit invarte oala cu grija sa nu te arzi astfel incat zaharul sa se intinda si pe peretii acesteia.

Laptele trebuie fiert si racit, dar nu de tot, sa fie caldut inca.

Mixeaza ouale cu zaharul pana devin pufoase, adauga extractul de vanilie si laptele caldut. Toarna amestecul in oala cu zaharul topit intarit, si da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 15 minute. Apoi coboara temperatura cuptorului la 180 de grade si mai las-o aproximativ o ora, pana cand compozitia este ferma.


Sursa acestei retete este Rodiva - for the love of cakes.



Poti servi crema de zahar ars calda in cupe, sau daca doresti sa o tai felii trebuie lasata sa se raceasca si apoi pusa la frigider pentru o ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci