Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Pastaia si miezul de vanilie se dau in fiert cu frisca si lapte. Se ia vasul de pe foc si se indeparteaza pastaia de vanilie.
Se bate zaharul spuma cu galbenusurile; se toarna apoi treptat laptele cu vanilie si se inglobeaza amestecand incet.
Se caramelizeaza intr-o tigaie 125g zahar, se stinge cu apa si se repartizeaza in formele unse cu putin ulei. Crema se toarna peste caramelul din forme.
Se coc la cuptor in bain-marie. Se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se dau la frigider.
La final, crema se rastoarna in farfurii si se orneaza.
Se serveste rece, ornata optional cu fructe de sezon.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii