Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Pastaia si miezul de vanilie se dau in fiert cu frisca si lapte. Se ia vasul de pe foc si se indeparteaza pastaia de vanilie.
Se bate zaharul spuma cu galbenusurile; se toarna apoi treptat laptele cu vanilie si se inglobeaza amestecand incet.
Se caramelizeaza intr-o tigaie 125g zahar, se stinge cu apa si se repartizeaza in formele unse cu putin ulei. Crema se toarna peste caramelul din forme.
Se coc la cuptor in bain-marie. Se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se dau la frigider.
La final, crema se rastoarna in farfurii si se orneaza.
Se serveste rece, ornata optional cu fructe de sezon.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii