Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative. Reteta o am de la mama si, tot de la ea, am invatat sa o prepar.

Portii
10
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Cremes

Ingrediente

  • pentru primul aluat:
  • -1 pahar de faina (paharul sa aiba 300 de ml)
  • - 2 galbenusuri
  • - putina sare
  • - smantana cata ia (cat sa se poata suci)
  • pentru al doilea aluat:
  • - 1 pahar de faina (300 ml)
  • - 3 linguri de untura
  • - smantana cata ia
  • pentru crema :
  • - 1 l de lapte
  • - 4 galbenusuri
  • - zahar vanilat
  • - 1 pahar de zahar (300 ml)
  • - 1 pahar de faina (300 ml)

Mod de preparare

Pui toate ingredientele de la primul aluat intr-un bol si le amesteci pana vei obtine un aluat. Faci aluatul al doilea din ingredientele date. Din primul aluat, intinzi o foaie, peste care adaugi a doua compozitie si intinzi. Rulezi foile ca si pentru cozonac. Imparti alautul in 2 parti si din fiecare parte, seintinde cate o foaie. Vei coace foile pe dosul unei tavi, la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos. Dupa ce sunt coapte foile, se lasa la racit.

Preparare crema

Din acel litru de lapte, iei o cana de lapte pe care o amesteci cu faina si galbenusurile, amesteci bine sa nu fie cocoloase. Restul laptelui se fierbe si se indulceste. In timp ce fierbe laptele, se adauga compozitia din faina si galbenusuri si se fierbe ca si budinca. Crema se fierbe la foc mic astfel incat sa nu se arda. Dupa racire, se pune crema intre cele 2 foi si se pudreaza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide