Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Sa preparam o varianta de cremes cu crema traditionala de galbenus, perfect pentru orice masa de sarbatoare.
Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Sa preparam o varianta de cremes cu crema simpla de galbenus.
Se face un aluat normal. Se freaca untul cu zaharul; amoniacul se pune in lapte si se amesteca cu faina apoi se amesteca si pasta obtinuta din zaharul frecat cu unt, se amesteca si se framinta bine.
Se fac 2 foi care se coc pe fundul tavii.
Intr-o oala de fiert lapte (cu pereti dubli, intre care este apa), amesteca bine galbenusurile cu 200 gr zahar. Apoi pune faina si putin lapte rece. Intre timp fierbe restul de lapte cu vanilia. Toarna laptele fiert peste compozitia anterioara, amesteca foarte bine si pune pe foc. Este bine sa se amestece continuu compozitia, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe (si amesteca) pana se ingrosa bine si pana dispare mirosul de faina cruda.
Se ia de pe foc, adauga untul si amesteca bine. Albusurile se bat spuma iar la sfarsit se adauga 100 gr. zahar si se amesteca cu cealalta compozitie (calda). Amestecarea se face incet, ca de obicei cand se adauga albusuri spuma.
Se pune crema intre foi, dupa care se da la rece pana se intareste.
Optional deasupra cremei se poate pune un strat de frisca lichida batuta.
Cremesul se serveste rece, pudrat cu zahar.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiMENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!
Patratele cu dovlecei si morcov1. Spalati legumele, taiati-le cuburi 2.
Supa crema de morcov si piept de curcanIntr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase...
Cornuri pufoase cu marmeladaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii