Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Sa preparam o varianta de cremes cu crema traditionala de galbenus, perfect pentru orice masa de sarbatoare.
Cremesul este o prajitura de casa traditionala si delicioasa. Sa preparam o varianta de cremes cu crema simpla de galbenus.
Se face un aluat normal. Se freaca untul cu zaharul; amoniacul se pune in lapte si se amesteca cu faina apoi se amesteca si pasta obtinuta din zaharul frecat cu unt, se amesteca si se framinta bine.
Se fac 2 foi care se coc pe fundul tavii.
Intr-o oala de fiert lapte (cu pereti dubli, intre care este apa), amesteca bine galbenusurile cu 200 gr zahar. Apoi pune faina si putin lapte rece. Intre timp fierbe restul de lapte cu vanilia. Toarna laptele fiert peste compozitia anterioara, amesteca foarte bine si pune pe foc. Este bine sa se amestece continuu compozitia, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe (si amesteca) pana se ingrosa bine si pana dispare mirosul de faina cruda.
Se ia de pe foc, adauga untul si amesteca bine. Albusurile se bat spuma iar la sfarsit se adauga 100 gr. zahar si se amesteca cu cealalta compozitie (calda). Amestecarea se face incet, ca de obicei cand se adauga albusuri spuma.
Se pune crema intre foi, dupa care se da la rece pana se intareste.
Optional deasupra cremei se poate pune un strat de frisca lichida batuta.
Cremesul se serveste rece, pudrat cu zahar.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii