Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii. CREMA: Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana can
Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii.
CREMA:
Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana cand dispar cocoloasele.
Se adauga 3 galbenusuri si 4 lg zahar pudra.
Aceasta compozitie se fierbe la foc foarte mic/pe abur amestecand continuu pana se ingroasa,apoi se lasa sa se racesca foarte bine.
Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar pudra apoi se adauga pe rand din compozitia anterioara racita.
Crema obtinuta se imparte in doua.
Intr-o parte se adauga vanilie, intr-o parte cacao(dupa gust).
Se umplu cele trei foi astfel: foaie-crema cacao,foaie-crema vanile,foaie.
Se lasa la rece peste noapte, apoi se taie.
Se glazureaza sau se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Cremes frantuzesc a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete de cremes gasiti aici:
Cremes nemtesc,
Cremes cu biscuiti,
Cremsnit

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii