Pentru cremschnitt-ul nemtesc va trebuie 300 g unt, 300 g faina tip A, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, 3 linguri de otet.
Pentru cremschnitt-ul nemtesc, compozitia se imparte in doua: 150 gr. de unt si 150 gr. de faina; 150 gr. de unt , 150 gr. de faina, doua galbenusuri, un ou intreg, trei linguri de otet si sare. Se framanta bine pana se fac bule de aer, apoi se intinde si se unge cu crema de unt de trei ori.
Crema - 8 oua (3 intregi si 5 galbenusuri), 1 l de lapte, 300 g zahar, 6 linguri de faina, 2 pachetele de budinca de vanilie, 250 g unt, 5 albusuri batute spuma si vanilie. Se pune laptele la fiert cu zahar, iar atunci cand clocoteste, se adauga budinca, faina, galbenusurile si trei oua intregi amestecate foarte bine, dupa care se lasa la foc mic, pana se leaga bine. Dupa ce am dat deoparte, adaugam untul si cele cinci albusuri batute spuma.
Dupa ce s-a racit, se toarna crema intre cele doua foi, iar la sfarsit, presaram deasupra cu zahar pudra si cremschnitt-ul nemtesc se poate servi.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.
Sos de rosii condimentatZaharul pudra se freaca cu 4 linguri esenta de cafea tare pina se obtine o masa groasa. Vasul cu aceasta compozitie se pune...
Glazura de cafea (nefiarta)Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaSe curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptortarte si placinte rumenite si iscusite De mult timp vroiam să încerc și eu o tartă cu lămâie. Mie mi-a...
Desert tarta cu lamaie si bezeaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii