Aluatul: Se amesteca 100 g faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se pune si un praf de sare. Se d
Aluatul: Se amesteca 100 g faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se pune si un praf de sare. Se dau cele douã cocute la frigider pentru un sfert de ora. Dupa ce a trecut timpul, coca cu margarina se imparte in trei. Cu o treime se unge coca cu ou întinsa in podul palmei. Se impatureste in patru. Apoi se da un sfert de ora la frigider. Se repeta procedeul pana se înglobeaza in aluatul fara margarina cel cu margarina. Din coca rezultata se fac doua foi pe fundul tavii.
Crema I. Se amesteca 800 ml lapte cu zaharul, coaja de lamiie, zaharul. vanilinat. Se pune pe foc pana la topirea zaharului. Se lasa apoi la racorit.
II 200 ml lapte se amesteca cu cele 8 galbenusuri si faina.
I caldut, se toarna peste II si se pune pefoc pana se ingroasa. Daca crema este prea tare se pot bate albusurile ramase spuma si se adauga in crema. Foile se umplu cu crema. Este buna de mancat dupa ce va sta pana a doua zi la frigider.
Se poate servi cu frisca
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii