Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde in foaie subtire. Se decu
Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde in foaie subtire. Se decupeaza cu o forma de tort, iar din aluatul ramas se formeaza o margine, ca borul palariei. Se coace in cuptor la temperatura potrivita.
Prepararea cremei:
Laptele se fierbe cu zahar, ciocolata se topeste, se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, amestecand, se toarna laptele fierbinte si pe foc potrivit, amestecand continuu, pana se obtine o crema consistenta. Dupa ce se raceste, se adauga untul inmuiat, amestecand usor. In final se aromatizeaza cu rom. Aluatul copt se umple cu aceasta crema si deasupra se pun visinele.
Se pune in frigider si se taie in felii ca un tort.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii