Se freaca ouale intregi, se adauga uleiul si zaharul vanilat si se bat cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, praful de copt
Se freaca ouale intregi, se adauga uleiul si zaharul vanilat si se bat cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, praful de copt, stins cu zeama de lamaie, si, treptat, faina. Laptele (sau iaurtul) se adauga la sfarsit, in functie de marimea oualor si calitatea fainii, pentru a se obtine un aluat potrivit, bine legat. Se lasa aluatul 30 de minute la rece. Din acest aluat se intind doua blaturi care se coc pe o tava tapetata cu faina, la foc potrivit. Separat, se freaca 6 galbenusuri cu 200 g zahar, la care se adauga 100 g faina si restul de 200 ml lapte, amestecandu-se bine. Compozitia se toarna in 500 ml lapte clocotit si se fierb impreuna pana se formeaza o crema groasa. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata in 50 ml apa fierbinte, albusurile batute spuma si zaharul vanilat. Crema se pune intre cele doua blaturi.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Cremsnit
Tarta cu mere si crema de vanilie
Prajitura cu crema de caramel
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii