Se curata morcovii de coaja, se rad pe o razatoare fina si se inabusa cu lapte, unt, sare si zahar. Cand morcovii sunt aproape gata, se adauga merele
Se curata morcovii de coaja, se rad pe o razatoare fina si se inabusa cu lapte, unt, sare si zahar. Cand morcovii sunt aproape gata, se adauga merele curatate de coaja si rase. Se lasa sa fiarba impreuna, amestecandu-se mereu. Se adauga grisul si se fierb pana scade zeama. Se pune compozitia la rece. Cand s-a racit bine, se adauga un ou si se framanta compozitia pentru omogenizare. Din aceasta compozitie se formeaza, cu mana, pe planseta presarata cu faina, crochete care se asaza pe o tava presarata cu faina. Se ung pe deasupra cu cel de-al doilea ou batut si se coc la cuptor aproximativ 20 de minute.
Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Biscuiti cu mere
Placinta cu mere
Prajitura cu nuca
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii