Se curata morcovii de coaja, se rad pe o razatoare fina si se inabusa cu lapte, unt, sare si zahar. Cand morcovii sunt aproape gata, se adauga merele
Se curata morcovii de coaja, se rad pe o razatoare fina si se inabusa cu lapte, unt, sare si zahar. Cand morcovii sunt aproape gata, se adauga merele curatate de coaja si rase. Se lasa sa fiarba impreuna, amestecandu-se mereu. Se adauga grisul si se fierb pana scade zeama. Se pune compozitia la rece. Cand s-a racit bine, se adauga un ou si se framanta compozitia pentru omogenizare. Din aceasta compozitie se formeaza, cu mana, pe planseta presarata cu faina, crochete care se asaza pe o tava presarata cu faina. Se ung pe deasupra cu cel de-al doilea ou batut si se coc la cuptor aproximativ 20 de minute.
Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Biscuiti cu mere
Placinta cu mere
Prajitura cu nuca

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii