Cuburi tavalite cu glazura si cocos

Prajitura cuburi tavalite prin glazura si nuca de cocos este o reteta de prajitura pe cat de simpla pe atat de gustoasa si frumoasa :).

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cuburi tavalite cu glazura si cocos

Ingrediente

  • Pentru blat
  • - 50 g margarina
  • 1-2 oua (2 mici)
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 7 g bicarbonat
  • Pentru glazura
  • - 250 g zahar
  • 200 g margarina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri cacao
  • rom dupa gust 250 g Cocos
  • sau alune
  • migdale
  • nuci
  • biscuiti pentru tavaleala

Mod de preparare

Se pune zaharul, ouale, mierea si margarina intr-un castron si se amesteca/mixeaza bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul. Se procedeaza asa, pana se termina faina si laptele. Aluatul este moale si cremos. Are consistenta unei smantani groase. Se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina/sau hartie de copt. Dam la cuptorul preancalzit la 170°C si se lasa timp de 15 minute, dupa acre reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute.

Lasam la racit, apoi taiem cubulete.

Pentru glazura, adaugam toate ingredientele intr-o oala si lasam la foc mic, amestecand intr-una, pana devine un amestec moale/omogen. Cocosul ras se pune pe o farfurie lata, glazura langa. Dam cubuletele prin glazura, apoi le tavalim prin cocos sau alune, nuci, biscuiti..


Aranjam cuburile tavalite prin glazura si nuca de cocos pe un platou si le servim dupa ce au stat 1 ora la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide