Cuburi cu nuca de cocos

Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca b

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g zahar brun
  • jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt
  • 300 g faina
  • 10 ml lapte
  • 5 linguri cacao de buna calitate
  • 300 g unt
  • 120 g nuca de cocos

Mod de preparare

Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca bine compozitia cu 300 g de faina. La sfarsit adauga 10 ml de lapte. Unge o tava cu putin unt, tapeteaza-l cu faina si intinde aluatul in tava. Introdu aluatul in cuptorul preincalzit si nu deschide usa cuptorului pentru 10 minute. Coace-l la foc moderat timp de 15 minute. Introdu o furculita in aluat si daca acesta nu se lipeste poti opri cuptorul. Nu inlocui zaharul cu miere. Cand s-a racit taie marginile si taie cuburi de 3x5 cm, dupa care le umpli cu crema de ciocolata fiarta.

Prepara crema conform retetei de la "Tortul de castane cu ciocolata", cu deosebirea ca de aceasta data adaugi crema de ou chiar la inceputul fierberii, 5 linguri de cacao de buna calitate si dupa jumatate de ora de fiert freci compozitia concentrata cu 300 g de unt. Taie cuburile in doua si le ungi bine cu crema. Dupa ce ai asezat o felie peste cealalta, se ung pe toata suprafata.
Tavaleste cuburile umplute prin 120 g de nuca de cocos si aseaza-le unul langa celalalt pe un platou mai mare. In loc de nuca de cocos poti folosi nuca, migdale, alune, arahide, fistic pisat sau susan prajit. Se pastreaza la frigider.

Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Prajitura cu caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Ciorba de vita cu galuste bavareze
5
Ciorbe

Ciorba de vita cu galuste bavareze

O ciorba care sa ne incalzeasca pe timpul rece

Ciorba de vita cu galuste bavareze
Parteneri
Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba
Bucataras.RO

Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!