Cuibul de viespi cu nuca este o prajitura delicioasa ce poate fi servita atat ca si desert, cat si pentru micul dejun langa o ceasca de lapte.
Cuibul de viespi cu nuca este o prajitura delicioasa ce poate fi servita atat ca si desert, cat si pentru micul dejun langa o ceasca de lapte. Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu margarina, restul de zahar si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vas Tupperware si a crescut mai repede de o ora.
In albusurile reci punem un strop de sare si incepem sa mixam, cand incepe sa se bata, adaugam zaharul si mai mixam pana devine o spuma tare. Nuca macinata o amestecam cu zahar dupa gust si incorporam treptat albusul spuma.
Impartim aluatul in 4 bucati egale si intindem aluatul foarte subtire sub forma de dreptunghi, il acoperim cu 1 strat de nuca lasand o margine de aproximativ 2 cm libera si apoi rulam. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime si le asezam in tava tapetata cu hartie, lasand spatiu intre ele pentru a putea creste.. Dam rulourile la cuptor, iar intre timp incalzim 200 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana cand acestea se dizolva. Cand rulourile sunt aproape gata (cam cu 5-10 minute inainte), folosind o pensula, stropim rulourile cu laptele caldut (de doua ori). Dam tava din nou la cuptor si lasam pana sunt gata.
Cand cuiburile de viespi cu nuca se racesc le pudram cu zahar praf.
Sursa acestei retete este blogul culinar DeliciousFlavors.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii