Deliciu cu pere si migdale este un desert ideal pentru week-end-urile racoroase de toamna sau friguroase de iarna. Mireasma acestui deliciu va aduna cu siguranta toata familia in jurul mesei!
Se procedeaza asa:
Se curata o para si se taie cubulete, se stropeste cu putina zeama de lamaie, se amesteca cu stafidele, cu o lingura de zahar si dupa gust scortisoara.Se curata apoi cele 3 pere de coaja si cu grija de cotor sa ramana intregi, se stropesc si ele cu zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi esenta de vanilie si coaja de la jumatate de lamaie, iar la sf se incorporeaza faina.
O forma rotunda sau o craticioara se imbraca cu hartie de copt, se aseaza in mijloc perele intregi umplute cu dulceata, pe langa ele se pun perele cubulete, stafidele si cateva migdale. Se toarna maglavaisul de oua peste si se da la cuptor incins cam 40-50 de min pana devine frumos bronzat, cel mai sigur proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un platou, se taie surplusul de hartie; cand e racorita se orneaza cu ce vreti, in cazul meu putin zahar brun si migdale caramelizate.
Tarta cu pere si migdale se poate servi atat calda, cat si rece.
Reteta deliciului cu pere si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de paula-h.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii