Deliciu cu pere si migdale

Deliciu cu pere si migdale este un desert ideal pentru week-end-urile racoroase de toamna sau friguroase de iarna. Mireasma acestui deliciu va aduna cu siguranta toata familia in jurul mesei!

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Deliciu cu pere si migdale

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - migdale ( pot fi nuci sau alte alune)
  • - stafide (puse la inmuiat cu putina esenta de rom)
  • - o canuta potrivita de zahar ( zahar normal..eu am ramas fara si am folosit pudra)
  • - 4 pere
  • - 1 lamaie
  • - scortisoara sau (nucsoara
  • cuisoare)
  • - esenta de vanilie si rom
  • - o lingura cu varf de faina
  • - dulceata de visine ( acrisoara sa fie oricum)

Mod de preparare

Se procedeaza asa:

Se curata o para si se taie cubulete, se stropeste cu putina zeama de lamaie, se amesteca cu stafidele, cu o lingura de zahar si dupa gust scortisoara.Se curata apoi cele 3 pere de coaja si cu grija de cotor sa ramana intregi, se stropesc si ele cu zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi esenta de vanilie si coaja de la jumatate de lamaie, iar la sf se incorporeaza faina.
O forma rotunda sau o craticioara se imbraca cu hartie de copt, se aseaza in mijloc perele intregi umplute cu dulceata, pe langa ele se pun perele cubulete, stafidele si cateva migdale. Se toarna maglavaisul de oua peste si se da la cuptor incins cam 40-50 de min pana devine frumos bronzat, cel mai sigur proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un platou, se taie surplusul de hartie; cand e racorita se orneaza cu ce vreti, in cazul meu putin zahar brun si migdale caramelizate.


Tarta cu pere si migdale se poate servi atat calda, cat si rece.

Reteta deliciului cu pere si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de paula-h.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aluat de foietaj
3
Aluaturi

Aluat de foietaj

Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In...

Aluat de foietaj
Supa crema de legume si ardei copt
4
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Lichior de nuci verzi
Bucataras.RO

Lichior de nuci verzi

Pentru ca anul acesta mi-a adus Costel o punga zdravana de nuci verzi, pe langa o delicioasa dulceata am preparat si lichior...

Lichior de nuci verzi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!