Diplomat cu cafea

Tortul Diplomat este cu siguranta un desert apreciat de fiecare data cand este preparat. Exista nenumarate variatiuni pe tema diplomatului, de aceasta data noi va propunem diplomatul cu cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Diplomat cu cafea

Ingrediente

  • 500g piscoturi
  • 100ml lichior de cafea
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar praf
  • 2 linguri cuburi confiate din coaja de portocale si de lamaie
  • 250g ciocolata de menaj
  • 100ml cafea concentrata
  • 400ml smantana
  • 50ml apa foarte rece
  • Pentru ornat:
  • 300ml frisca proaspat batuta
  • 1 lingura boabe de cafea fierte in sirop de zahar sau miere

Mod de preparare

Prepararea cremei pentru diplomat:

Topim in cafea la foc mic ciocolata rupta in bucati. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie albicioasa in care turnam treptat compozitia de ciocolata dupa ce s-a racit putin si smantana batuta cu apa foarte rece. Adaugam cubuletele din coaja de portocale si lamaie si punem amestecul la frigider pentru cel putin 80 min.

Amestecam intr-un castron lichiorul cu un pahar de apa rece. Prin el trecem rapid fiecare piscot petru a-l inmuia putin. Cu jumatate din piscoturile inmuiate tapetam fundul si peretii unei forme rotunde de tort cu peretii detasabili, in care ati pus folie de plastic. Turnam un strat de crema, nivelam si deasupra asezam un strat de piscoturi. Peste punem un alt strat de crema si la final un alt strat de piscoturi. Punem o greutate peste ultimul strat si tinem tortul la congelator 2-3 ore. Dupa acest timp rasturnam tortul diplomat pe un platou si ii indreptam marginile cu un cutit.


Tortul diplomat cu cafea se orneaza cu frisca poaspata si boabele de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci