Diplomat cu cafea

Tortul Diplomat este cu siguranta un desert apreciat de fiecare data cand este preparat. Exista nenumarate variatiuni pe tema diplomatului, de aceasta data noi va propunem diplomatul cu cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Diplomat cu cafea

Ingrediente

  • 500g piscoturi
  • 100ml lichior de cafea
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar praf
  • 2 linguri cuburi confiate din coaja de portocale si de lamaie
  • 250g ciocolata de menaj
  • 100ml cafea concentrata
  • 400ml smantana
  • 50ml apa foarte rece
  • Pentru ornat:
  • 300ml frisca proaspat batuta
  • 1 lingura boabe de cafea fierte in sirop de zahar sau miere

Mod de preparare

Prepararea cremei pentru diplomat:

Topim in cafea la foc mic ciocolata rupta in bucati. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie albicioasa in care turnam treptat compozitia de ciocolata dupa ce s-a racit putin si smantana batuta cu apa foarte rece. Adaugam cubuletele din coaja de portocale si lamaie si punem amestecul la frigider pentru cel putin 80 min.

Amestecam intr-un castron lichiorul cu un pahar de apa rece. Prin el trecem rapid fiecare piscot petru a-l inmuia putin. Cu jumatate din piscoturile inmuiate tapetam fundul si peretii unei forme rotunde de tort cu peretii detasabili, in care ati pus folie de plastic. Turnam un strat de crema, nivelam si deasupra asezam un strat de piscoturi. Peste punem un alt strat de crema si la final un alt strat de piscoturi. Punem o greutate peste ultimul strat si tinem tortul la congelator 2-3 ore. Dupa acest timp rasturnam tortul diplomat pe un platou si ii indreptam marginile cu un cutit.


Tortul diplomat cu cafea se orneaza cu frisca poaspata si boabele de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa