Dovleci de Halloween

Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit. 300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Dovleci de Halloween

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana piure de dovleac
  • aprox. 300 g faina

Mod de preparare

Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit.

300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie, apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piureul. Se framanta aluatul si se lasa 20-30 minute la rece.

Se dau apoi forma dovleceilor, formand mici bile pe care se traseaza linii din loc in loc, cu ajutorul unui cutit, iar in mijloc se infige o bucata de sticks. Se coc in tava unsa cu ulei, timp de 15-20 minute.


Dupa ce aceste prajituri rapide se racesc se pot picta cu glazura de zahar, dupa propria imaginatie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc