Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit. 300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt.
Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit.
300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie, apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piureul. Se framanta aluatul si se lasa 20-30 minute la rece.
Se dau apoi forma dovleceilor, formand mici bile pe care se traseaza linii din loc in loc, cu ajutorul unui cutit, iar in mijloc se infige o bucata de sticks. Se coc in tava unsa cu ulei, timp de 15-20 minute.
Dupa ce aceste prajituri rapide se racesc se pot picta cu glazura de zahar, dupa propria imaginatie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii