Eclerul simplu este potrivit pentru zilele festive. Ingredientele pentru reteta sunt: apa, faina, lapte.
Aceasta reteta de ecler se face asa: apa cu untura, laptele se pune la fiert, cand da in clocot se ia de pe foc, se adauga faina si se amesteca bine. Se ia de pe foc si pe rând se adauga 5 oua întregi frecandu-se timp de o jumatate de ora. Se lasa 1/2 ora sa se odihneasca. Se unge tava cu ulei sau cu untura, se aseaza gramajoare mici (cu cornetul de preferinta) in tava. Se pune la cuptorul cald si nu se deschide usa timp de 15 minute.
Facem si crema pentru ecler
Amestecam faina cu laptele rece, apoi se adauga 5 linguri de zahar si 5 galbenusuri. Albusul se bate spuma cu 100 g zahar. Cand fierbe laptele se toarna amestecând, apoi dupa ce am mai racit, se amesteca cu albusurile spuma.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii