Eclerele sunt niste prajituri foarte cunoscute si apreciate. Le poti pregati in casa, umplute cu crema de vanilie, sau poti sa faci eclere ... altfel :).
Se pune intr-o craticioara laptele apa, untul si picul de sare. Cand se topeste untul se adauga cele 5 linguri juma de faina si se amesteca vartos, pana cand compozitia se desprinde de pe peretii craticioarei. se adauga unul cate unul, cele doua oua si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie destul de densa, sa nu curga. Lasati compozitia la racit, si dupa ce s-a racit faceti forme in tava (eu am tava teflonata, n-a mai fost nevoie de hartie de copt) . Faceti formele lunguiete de cca 8 cm si inalte cam de 2 cm. Dupa ce ati terminat cu formele, presarati braziliene peste eclere si tasati-le usor cu mana ca sa se lipeasca bine. Scuturati excesul de braziliene. Le dati la cuptor la 200 grade C pt 20 de minute, fara sa deschideti cuptorul! Trebuie sa fie goale pe dinauntru iar cand le ciocaniti, trebuie sa sune a gol. Atunci sunt gata. Dupa ce s-au copt le taiati pe lung, puneti budinca, zmeura, deasupra frisca si capacul eclerului.
Eclerele se servesc ornate cu zahar pudra si zmeura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii