Eclerele sunt niste prajituri foarte cunoscute si apreciate. Le poti pregati in casa, umplute cu crema de vanilie, sau poti sa faci eclere ... altfel :).
Se pune intr-o craticioara laptele apa, untul si picul de sare. Cand se topeste untul se adauga cele 5 linguri juma de faina si se amesteca vartos, pana cand compozitia se desprinde de pe peretii craticioarei. se adauga unul cate unul, cele doua oua si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie destul de densa, sa nu curga. Lasati compozitia la racit, si dupa ce s-a racit faceti forme in tava (eu am tava teflonata, n-a mai fost nevoie de hartie de copt) . Faceti formele lunguiete de cca 8 cm si inalte cam de 2 cm. Dupa ce ati terminat cu formele, presarati braziliene peste eclere si tasati-le usor cu mana ca sa se lipeasca bine. Scuturati excesul de braziliene. Le dati la cuptor la 200 grade C pt 20 de minute, fara sa deschideti cuptorul! Trebuie sa fie goale pe dinauntru iar cand le ciocaniti, trebuie sa sune a gol. Atunci sunt gata. Dupa ce s-au copt le taiati pe lung, puneti budinca, zmeura, deasupra frisca si capacul eclerului.
Eclerele se servesc ornate cu zahar pudra si zmeura.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii