Eclerele sunt niste prajituri foarte cunoscute si apreciate. Le poti pregati in casa, umplute cu crema de vanilie, sau poti sa faci eclere ... altfel :).
Se pune intr-o craticioara laptele apa, untul si picul de sare. Cand se topeste untul se adauga cele 5 linguri juma de faina si se amesteca vartos, pana cand compozitia se desprinde de pe peretii craticioarei. se adauga unul cate unul, cele doua oua si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie destul de densa, sa nu curga. Lasati compozitia la racit, si dupa ce s-a racit faceti forme in tava (eu am tava teflonata, n-a mai fost nevoie de hartie de copt) . Faceti formele lunguiete de cca 8 cm si inalte cam de 2 cm. Dupa ce ati terminat cu formele, presarati braziliene peste eclere si tasati-le usor cu mana ca sa se lipeasca bine. Scuturati excesul de braziliene. Le dati la cuptor la 200 grade C pt 20 de minute, fara sa deschideti cuptorul! Trebuie sa fie goale pe dinauntru iar cand le ciocaniti, trebuie sa sune a gol. Atunci sunt gata. Dupa ce s-au copt le taiati pe lung, puneti budinca, zmeura, deasupra frisca si capacul eclerului.
Eclerele se servesc ornate cu zahar pudra si zmeura.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii