Eclere cu crema de vanilie si nuca de cocos este un desert delicios pentru care aveti nevoie de oua, lapte, budinca de vanilie, esenta de vanilie, ciocolata, faina, margarina
Pentru ecler, intr-o craticioara, se pun la fiert doua cani de apa plata, uleiul si un praf de sare. Cand au dat in clocot se adauga faina, dintr-o data si se amesteca cu o lingura de lemn apoi se ia craticioara de pe foc.
Se freaca compozitia 2-3 minute apoi cand se raceste se adauga ouale pe rand, frecandu-se bine in compozitie.
Cu ajutorul unui cornet, se intind in tava de la cuptor, fasii lungi de 10-12 cm la distante egale. Se coc in cuptorul deja incalzit, pana se umfla si se rumenesc usor.In interior, aluatul copt va fi gol.
Crema:
In alta craticioara se pune o cana de apa la fiert si 3 linguri de zahar. Cand apa incape sa fiarba, se adauga praful de budinca dizolvat cu 3-4 linguri de zahar si 3 linguri de apa.
Se amesteca cu un tel ca nu se faca cocoloase, iar cand crema s-a ingrosat luam craticioara de pe foc si lasam la racit, apoi adaugam 2 linguri de nuca de cocos. Dupa racire, daca dorim, putem amesteca crema cu 2-3 linguri de frisca. Se taie eclerele coapte de-a lugul lor si se umplu cu crema de vanilie.
Ornam cu ciocolata topita amestecata cu margarina (unt) si presaram nuca de cocos.
Eclerele cu crema de vanilie si nuca de cocos se servesc dupa ce au stat un pic la rece. Merg bine cu o ceasca de ceai ori cafea.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii