Ecleruri

Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija,

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa
  • 100 gr. unt proaspat
  • 6-7 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • crema de ciocolata (sau cafea)
  • glazura de zahar sau zahar pudra

Mod de preparare

Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija, ca sa nu se faca cocolosi. Se pune cratita la foc si se amesteca mereu, pina cind aluatul incepe sa se desprinda de pe fund. Se ia cratita de pe foc si se amesteca in continuare, pina se racoreste aluatul. Se adauga ouale, cite unul, frecind bine dupa fiecare. Aluatul este gata atunci cind, fiind destul de moale, nu se intinde totusi pe tava. Se toarna aluatul intr-un cornet facut din hirtie groasa cu o deschizatura la virf. Se preseaza usor cornetul, turnind aluatul in forma de bastonase pe o tava de tabla, care nu se unge cu unt si nici nu se presara cu faina. Se coace la foc iute timp de 25-30 minute. Nu se recomanda sa se deschida prea des cuptorul, deoarece aluatul poate sa cada. Cind prajiturile au crescut bine si s-au uscat, se scot din cuptor si se iau de pe tava cit sint inca fierbinti. Se lasa sa se raceasca, se taie in lung capacele, se umplu inauntru cu crema de ciocolata sau de cafea (daca prajiturile au crescut bine trebuie sa fie goale inauntru), se acopera cu capacele taiate si se toarna pe deasupra glazura de zahar sau se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia