Se zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se adauga si ele, impreuna c
Se zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se adauga si ele, impreuna cu o jumatate din cana de miez de nuca macinat. Branza de vaci se scurge de zer si se adauga sase linguri de zahar si zaharul vanilat. Ouale se incorporeaza pe rand in branza, adaugandu-se stafidele si lichiorul de portocale.
Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se asaza amestecul cu fulgi de grau. Se toarna deasupra amestecul de branza si se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 35-40 de minute. Se amesteca miezul de nuca macinat ramas cu doua linguri de miere si se intinde peste prajitura cand aceasta este aproape gata. Se mai lasa vreo cinci minute la cuptor si apoi se lasa la racit.
Se serveste rece, cu jeleu de portocale.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu caise
Prajitura cu visine
Prajitura cu capsuni
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii