Se zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se adauga si ele, impreuna c
Se zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se adauga si ele, impreuna cu o jumatate din cana de miez de nuca macinat. Branza de vaci se scurge de zer si se adauga sase linguri de zahar si zaharul vanilat. Ouale se incorporeaza pe rand in branza, adaugandu-se stafidele si lichiorul de portocale.
Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se asaza amestecul cu fulgi de grau. Se toarna deasupra amestecul de branza si se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 35-40 de minute. Se amesteca miezul de nuca macinat ramas cu doua linguri de miere si se intinde peste prajitura cand aceasta este aproape gata. Se mai lasa vreo cinci minute la cuptor si apoi se lasa la racit.
Se serveste rece, cu jeleu de portocale.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu caise
Prajitura cu visine
Prajitura cu capsuni

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii