FANTEZIE CU CAPSUNI

Se bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste laptele, se amesteca cu faina p

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat alb
  • unt 200gr
  • faina 150gr
  • lapte 500ml
  • frisca lichida 100ml
  • capsuni 100gr
  • zahar 350gr
  • 1 esenta fructe

Mod de preparare

Se bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste laptele, se amesteca cu faina presarata in ploaie, se ingroasa pe foc mestecand continuu pentru a nu se lipi de cratita. Se lasa putin la racit. Capsunile se fierb cu 200gr zahar pana acesta se topeste si se formeaza un sirop. Se raceste, se mixeaza si se amesteca cu crema de lapte. Se adauga la sfarsit untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Siropul se prepara din 150gr zahar care se dizolva in 300ml apa calda. Se adauga la sfarsit esenta de fructe. Se aseaza pe un platou prima felie de blat, se insiropeaza, se pune un strat de crema si se aseaza a doua felie procedand la fel. Ultima felie de blat dupa ce s-a insiropat, se orneaza cu frisca si alte decoruri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa