Feeria zanelor

Se zdrobesc biscuitii digestivi si se omogenizeaza cu untul frecat si zaharul pudra. Se adauga doua linguri de miere si miezul de nuca macinat si se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri de miere
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat
  • 4 linguri de gem de zmeura
  • 400 g iaurt gras
  • 500 g frisca lichida
  • 5 foi de gelatina
  • 3 linguri de sirop de zmeura

Mod de preparare

Se zdrobesc biscuitii digestivi si se omogenizeaza cu untul frecat si zaharul pudra. Se adauga doua linguri de miere si miezul de nuca macinat si se pune aceasta compozitie intr-o forma rotunda. Se intinde uniform, dandu-i-se forma de blat si se da la rece. Pentru crema, se amesteca iaurtul cu doua linguri de miere si cu gemul de zmeura. Se dizolva gelatina in doua linguri de apa fierbinte. Se incorporeaza in crema de iaurt si se da la frigider. Se bate jumatate din cantitatea de frisca, amestecand bine, inainte ca aceasta sa se serveasca cu biscuiti, si se tine la rece.

Se amesteca siropul de zmeura cu restul de frisca si apoi se bate spuma. Cand crema s-a inchegat, se asaza prajitura pe un platou si se umple un cornet cu frisca batuta si colorata cu siropul de zmeura. Cu ajutorul acesteia, se acopera toata suprafata prajiturii cu rozete din frisca.

Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc