Felia de lapte este varianta "casnica" a celebrului Kinder, felie de lapte. Daca nu credeati ca se poate face si in casa, o sa va convingeti acum. Sa mai spun ca se face foarte usor?!
Pregatim crema:
Mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina, dam la rece pana facem blatul.
Mixam galbenusurile cu zaharul, mierea si esenta de rom, pana isi dubleaza volumul, adaugam faina, grisul, praful de copt si amestecam, dupa care adaugam cacao, uleiul si laptele, omogenizam bine si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat la cuptor pana a trecut testul cu scobitoarea, cca 30 min.
Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 2.
Asezam prima foaie, adaugam crema amestecata cu 2 linguri de gelatina hidratata si dizolvata pe baie de aburi, am dat la frigider pana s-a intarit bine dupa care am adaugat a doua foaie si am dat la frigider pana a doua zi.
Felia de lapte se serveste rece, ca atare, sau cu glazura de ciocolata pe deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii