Felii cu mac

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana. Intindem aluatul si il punem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 dkg faina
  • ½ plic praf de copt
  • 15 dkg zahar pudra
  • 15 dkg margarina
  • 2 galbenusuri
  • Putina smantana
  • 14 dkg faina
  • 10 dkg margarina
  • ½ plic praf de copt
  • 20 dkg mac macinat
  • 20 dkg zahar
  • 2
  • 5 dl lapte
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Spuma batuta de la 2 oua
  • 35 dkg zahar pudra
  • Zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri suc de compot colorat

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana. Intindem aluatul si il punem intr-o tava. Pentru umplutura framantam faina, praful de copt si zaharul, sfaramam margarina si adaugam macul, coaja de lamaie razuita, laptele si spuma batuta de oua. O turnam pe aluatul din tava si punem la cuptorul pre-incalzit. Coacem la foc mediu. Dupa racire, turnam glazura: stoarcem lamaia pe zaharul pudra si adaugam 2-3 linguri de suc de compot colorat si amestecam 10 minute. Turnam glazura pe prajitura racita si o feliem.
Alte retete prajituri

Prajitura cu capsuni

Tort mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci