Felii cu mac

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana. Intindem aluatul si il punem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 dkg faina
  • ½ plic praf de copt
  • 15 dkg zahar pudra
  • 15 dkg margarina
  • 2 galbenusuri
  • Putina smantana
  • 14 dkg faina
  • 10 dkg margarina
  • ½ plic praf de copt
  • 20 dkg mac macinat
  • 20 dkg zahar
  • 2
  • 5 dl lapte
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Spuma batuta de la 2 oua
  • 35 dkg zahar pudra
  • Zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri suc de compot colorat

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana. Intindem aluatul si il punem intr-o tava. Pentru umplutura framantam faina, praful de copt si zaharul, sfaramam margarina si adaugam macul, coaja de lamaie razuita, laptele si spuma batuta de oua. O turnam pe aluatul din tava si punem la cuptorul pre-incalzit. Coacem la foc mediu. Dupa racire, turnam glazura: stoarcem lamaia pe zaharul pudra si adaugam 2-3 linguri de suc de compot colorat si amestecam 10 minute. Turnam glazura pe prajitura racita si o feliem.
Alte retete prajituri

Prajitura cu capsuni

Tort mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori