Felii cu mac

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana. Intindem aluatul si il punem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 dkg faina
  • ½ plic praf de copt
  • 15 dkg zahar pudra
  • 15 dkg margarina
  • 2 galbenusuri
  • Putina smantana
  • 14 dkg faina
  • 10 dkg margarina
  • ½ plic praf de copt
  • 20 dkg mac macinat
  • 20 dkg zahar
  • 2
  • 5 dl lapte
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Spuma batuta de la 2 oua
  • 35 dkg zahar pudra
  • Zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri suc de compot colorat

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana. Intindem aluatul si il punem intr-o tava. Pentru umplutura framantam faina, praful de copt si zaharul, sfaramam margarina si adaugam macul, coaja de lamaie razuita, laptele si spuma batuta de oua. O turnam pe aluatul din tava si punem la cuptorul pre-incalzit. Coacem la foc mediu. Dupa racire, turnam glazura: stoarcem lamaia pe zaharul pudra si adaugam 2-3 linguri de suc de compot colorat si amestecam 10 minute. Turnam glazura pe prajitura racita si o feliem.
Alte retete prajituri

Prajitura cu capsuni

Tort mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc