Felioara Minunata

La Felioara Minunata , aranjarea se face astfel: blatul, crema, albusul, iar deasupra radem ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 10 linguri de apa fiarta
  • 200 g faina si
  • ½ de plic de praf de copt
  • Crema:
  • o cana de lapte
  • linguri de faina si
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g nuca macinata si
  • un plic de zahar vanilat
  • Glazura :
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru Felioara Minunata, blatul se face astfel: se freaca 5 galbenusuri cu 200 g zahar pudra, apoi se adauga treptat 10 linguri de apa fiarta. Dupa ce s-a pus toata apa, batem cu telul timp de 20 de minute, dupa care adaugam 200 g faina si ½ de plic de praf de copt. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina.
Crema – se fierbe o cana de lapte cu 2 linguri de faina si 200 g zahar. Crema fiarta o incorporam incet in 200 g unt frecat in prealabil, apoi adaugam 100 g nuca macinata si un plic de zahar vanilat. Glazura - 5 albusuri se bat pe aburi cu 250 g zahar pudra. Aranjarea se face astfel: blatul, crema, albusul, iar deasupra pe Felioara Minunata radem ciocolata.


Feioara Minunata se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori