Flanul de pere este un dulce care scoate in evidenta foarte bine savoarea perelor de toamna, moi si zemoase.
Se dizolva 200 gr de zahar intr-un litru de apa.
Perele se curata de coaja, se taie in 4 si se indeparteaza mijlocul. Apoi se lasa sa stea 15 minute in apa dulce, doar daca perene nu sunt foarte dulci.
Se amesteca galbenusurile su restul de zahar (50 gr), se adauga smantana si vanilia.
Se bat spuma tare albusurile si se integreaza in amestecul de oua si smantana.
Se unge cu unt un vas termorezistent si se pun perele scurse de apa. Se toarna compozitia peste pere si se introduce in cuptorul incins, unde se coace timp de 10 minute la foc potrivit.
Flanul de pere se serveste cu zahar pudra presarat deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii