Flanul de pere este un dulce care scoate in evidenta foarte bine savoarea perelor de toamna, moi si zemoase.
Se dizolva 200 gr de zahar intr-un litru de apa.
Perele se curata de coaja, se taie in 4 si se indeparteaza mijlocul. Apoi se lasa sa stea 15 minute in apa dulce, doar daca perene nu sunt foarte dulci.
Se amesteca galbenusurile su restul de zahar (50 gr), se adauga smantana si vanilia.
Se bat spuma tare albusurile si se integreaza in amestecul de oua si smantana.
Se unge cu unt un vas termorezistent si se pun perele scurse de apa. Se toarna compozitia peste pere si se introduce in cuptorul incins, unde se coace timp de 10 minute la foc potrivit.
Flanul de pere se serveste cu zahar pudra presarat deasupra.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaO am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani...
Tort cu ciocolata si mascarponeReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii