Flan de pere

Flanul de pere este un dulce care scoate in evidenta foarte bine savoarea perelor de toamna, moi si zemoase.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 gr smantana groasa
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de preparare

Se dizolva 200 gr de zahar intr-un litru de apa.

Perele se curata de coaja, se taie in 4 si se indeparteaza mijlocul. Apoi se lasa sa stea 15 minute in apa dulce, doar daca perene nu sunt foarte dulci.

Se amesteca galbenusurile su restul de zahar (50 gr), se adauga smantana si vanilia.

Se bat spuma tare albusurile si se integreaza in amestecul de oua si smantana.

Se unge cu unt un vas termorezistent si se pun perele scurse de apa. Se toarna compozitia peste pere si se introduce in cuptorul incins, unde se coace timp de 10 minute la foc potrivit.


Flanul de pere se serveste cu zahar pudra presarat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci