1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de co
1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.
2. Din aceasta compozitie va rezulta un aluat care se imparte in partu parti.
3. Din fiecare parte se intinde cite o foaie care se coace pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina.
CREMA se prepara astfel:
1. Intr-o cratita cu fundul dublu se arde caramel cele 400 gr. de zahar, se stinge cu cafeaua preparata si paharul de lapte.
2. Separat, din trei linguri de faina si 1/2 pahar lapte se prepara o maia care se adauga la caramel. Se mai fierbe putin pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana. Se raceste.
3. Dupa racire, la crema caramel se adauga 200 gr unt frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra.
4. Se mixeaza bine crema sa nu ramana cocoloase si sa devina fina.
Cu aceasta crema se umplu foile.
5. Deasupra prajiturii se pune glazura Dr.Otker caramel sau se poate prepara o glazura din 100 gr. ciocolata topita, putin racita si amestecata cu 50 gr. unt topit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii