Foi cu crema de zahar ars

1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de co

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 4 linguri smantana
  • 150 gr. margarina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 150 gr. zahar pudra
  • 400 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 400 gr. zahar
  • 100 ml. cafea preparata
  • 1 pahar de lapte
  • 1/2 pahar de lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 gr. unt
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.

2. Din aceasta compozitie va rezulta un aluat care se imparte in partu parti.

3. Din fiecare parte se intinde cite o foaie care se coace pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina.

CREMA se prepara astfel:

1. Intr-o cratita cu fundul dublu se arde caramel cele 400 gr. de zahar, se stinge cu cafeaua preparata si paharul de lapte.

2. Separat, din trei linguri de faina si 1/2 pahar lapte se prepara o maia care se adauga la caramel. Se mai fierbe putin pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana. Se raceste.

3. Dupa racire, la crema caramel se adauga 200 gr unt frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra.

4. Se mixeaza bine crema sa nu ramana cocoloase si sa devina fina.

Cu aceasta crema se umplu foile.

5. Deasupra prajiturii se pune glazura Dr.Otker caramel sau se poate prepara o glazura din 100 gr. ciocolata topita, putin racita si amestecata cu 50 gr. unt topit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide