Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
7 albusuri se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.
Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.
Intre timp pregatim crema asfel:
Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.
Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.
Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.
Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.
Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.
Pofta buna !
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii