Prajituri

Reteta Foi napolitana cu blat de nuga

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
gatire reteta 20h 
cristina damian postat de
Postat pe: 05-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

ingrediente

8 portii

   7 oua
   2 cani zahar
   1 cana faina
   1 cana nuca prajita si tocata
   1 esenta vanilie
   1 pachet margarina
   1 lamaie
   2 foi napolitana

mod de preparare

7 albusuri se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.

Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.


Intre timp pregatim crema asfel:

Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.
Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.
Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.

Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.
Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.
Pofta buna !

Incearca si Haiose, sau prajituri delicioase din Ardeal
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi napolitana cu blat de nuga" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.