Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
7 albusuri se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.
Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.
Intre timp pregatim crema asfel:
Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.
Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.
Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.
Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.
Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.
Pofta buna !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii