Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
7 albusuri se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.
Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.
Intre timp pregatim crema asfel:
Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.
Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.
Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.
Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.
Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.
Pofta buna !
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii