Intinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le cubulete. Taie cubulete si pasta
Intinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le cubulete. Taie cubulete si pasta de martipan. Imparte egal bucatile de mere si martipan pe patratele de foietaj. Preasara nuca tocata, stafidele cu rom, iar deasupra zahar cu scortisoara. Unge marginile patratelor cu albus de ou, indoaie colturile in mijloc si apasa bine foietajul sa nu se desfaca in timpul coacerii. Aseaza bucatile de foietaj nou obtinute pe o foaie de copt unsa cu unt. Unge suprafata cu galbenus de ou si tine compozitia la copt in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 de minute.
Sfat: Foloseste pe cat posibil mere mai acre, deoarece dau un gust mai bun decat merele mai dulci.
Se poate servi cu inghetata sau cu frisca.
Alte mancaruri recomandate:
Chec pufos
Galuste cu prune
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteO bunatate mare, va garantez! Un blat sfaramicios care se topeste in gura si-o umplutura intr-o combinatie extrem de...
Quiche cu dovlecei si fetaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii