Fudge de ciocolata amaruie

Fudge-ul de ciocolata amaruie nu este altceva decat o reteta fandosita de ciocolata de casa. Atat de fandosita incat mi s-a spus de cei care l-au incercat ca este un desert de cofetarie :).

Complexitate
redusa
Fudge de ciocolata amaruie

Ingrediente

  • 400g ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
  • o cutie lapte condensat (400g)
  • 100g unt
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

Fudge-ul de ciocolata este foarte popular in Statele Unite. Este tot o ciocolata de casa, dar mult mai cremoasa si mai fina. Este un desert cu gust intens de ciocolata, fin, care ti se topeste in gura. Se pastreaza foarte bine la congelator, pentru orice moment in care aveti pofta de dulce. Cei care l-au incercat mi-au spus ca este un desert de cofetarie :).

Este atat de usor de preparat ca nu te-ai astepta la un desert atat de delicios.

Pune untul impreuna cu ciocolata rupta bucati intr-un vas, la foc mic, pana cand se topesc impreuna si ai o crema omogena. Ia vasul de pe foc, adauga laptele condensat si amesteca in continuare. Amestecul se intareste foarte repede, asa ca toarna-l intr-o tava tapetata cu folie alimentara si da-l la congelator pana se inareste de tot.

Daca nu dispui de lapte condensat, poti sa il inlocuiesti cu 300ml lapte evaporat, 10 bezele mari (marshmallows) si 30g zahar, pe care le adaugi in amestecul de ciocolata si unt, dar tot la foc mic, oala nu se ia de pe foc, pana cand se topesc toate.


Fudge-ul de ciocolata amaruie se taie in bucati dupa ce s-a racit. Se mai pot adauga si nuci, alune sau migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide