Fursecuri corabioare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 120 g zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite apa rece
  • 200 g unt proaspat
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun galbenusurile, doua lingurite de apa rece, untul proaspat taiat in bucati si un praf de sare. Se framanta repede un aluat care se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca la rece. Se intinde pe masa de aluat presarata cu putina faina, o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie forme rotunde sau romburi care se coc pe o tava, la foc potrivit, mai mult slab. Prajitura nu trebuie sa se rumeneasca. Aluatul de corabioare trebuie framantat repede la loc rece, pentru ca untul sa nu se moaie de caldura maini.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori