Deliciu!
Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie.
Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.
Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura, eu am avut forma pe flacara, dar exista si electrice (inca nu am incercat-o) se incinge pe ambele parti, intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte, cate o lingurita de compozitie, se vine cu cealalta parte mobila, deasupra, se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara, pe ambele fete ale formei, cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma. Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei, pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.
Crema: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin(baie de aburi) pana devine lichida, se aduga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul. Se da deoparte de pe apa clocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata, se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine, sa se lipeasca. La sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat. Sunt pufoase si in acelasi timp moi, dupa cca o ora. Crema [poate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.
Pofta buna!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoaEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatinimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuSunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal,...
Fursecuri cu cacao si ciocolata albaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii