Deliciu!
Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie.
Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.
Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura, eu am avut forma pe flacara, dar exista si electrice (inca nu am incercat-o) se incinge pe ambele parti, intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte, cate o lingurita de compozitie, se vine cu cealalta parte mobila, deasupra, se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara, pe ambele fete ale formei, cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma. Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei, pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.
Crema: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin(baie de aburi) pana devine lichida, se aduga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul. Se da deoparte de pe apa clocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata, se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine, sa se lipeasca. La sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat. Sunt pufoase si in acelasi timp moi, dupa cca o ora. Crema [poate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii