Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Deliciu!

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 lg de ulei
  • 12 lg de zahar
  • 12 lg de lapte
  • 24 faina
  • sare
  • un plic de praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • crema:
  • 150 ciocolata alba
  • 6 linguri de frisca lichida
  • 3-4 linguri de lapte praf
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie.

Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.

Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura, eu am avut forma pe flacara, dar exista si electrice (inca nu am incercat-o) se incinge pe ambele parti, intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte, cate o lingurita de compozitie, se vine cu cealalta parte mobila, deasupra, se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara, pe ambele fete ale formei, cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma. Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei, pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.

Crema: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin(baie de aburi) pana devine lichida, se aduga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul. Se da deoparte de pe apa clocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata, se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine, sa se lipeasca. La sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat. Sunt pufoase si in acelasi timp moi, dupa cca o ora. Crema [poate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc