Galuste cu branza de oaie imbracate in pesmet

Galustele cu branza sunt gustoase si usor de preparat. Sunt necesare urmatoarele ingrediente branza, pesmet, faina, cartofi, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • 2-3 linguri branza de oaie
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 pahar zahar pudra.

Mod de preparare

Galustele cu branza se prepara astfel: cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofi sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne. Pasta de cartofi se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale, faina, o lingurita de zahar si pu­tina sare. Se face din aceasta compozitie un sul gros de trei degete, din care  se formeaza cu mana perisoare mici care se fierb in apa putin sarata. Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte. Se scot incet cu lin­gura si se.tavalesc in pesmet rumenit in unt, astfel ca fiecare galusca sa se imbrace frumos in pesmet.


Se servesc fierbinti.

Alte retete recomandate:

Glazura de ciocolata

Pasca fara aluat

Pasca cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc