Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebu
Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebuie sa se "odihneasca" circa o ora. Se freaca untul spuma cu mixerul. Se adauga putin cate putin din galbenusuri, apoi branza de vaci si sarea. La sfarsit se aduga grisul si faina; aluatul astfel framantat se lasa la rece o ora. Dupa o ora, se pune la fiert intr-o oala mare apa cu sare. Pana ce incepe sa fiarba apa se pregatesc galustele: se despica un pic caisele si se introduce in mijlocul lor cubul de zahar; cu mainile ude se intinde din aluat in palma, se aduga caisa si se modeleaza galustele, presand usor si invartindu-le intre palme; se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb apoi foarte incet timp de 15 minute. Se pregateste pesmetul intre timp: in untul incins se adauga pesmetul si zaharul, amestecand continuu pana la o rumenire frumoasa. Cu lingura de spuma se scot galustele fierte si se tavalesc in pesmet, apoi se asaza pe un platou, se adauga restul de pesmet si se pudreaza cu zahar praf si cu putina scortisoara. Albusurile se pot batea cu zahar cu mixerul si amesteca cu caise strivite cu furculita; in farfurie, alaturi de galuste, se pot adauga cateva linguri din aceasta spuma.
Ca al doilea fel, de exemplu dupa o supa-crema de legume si astfel se poate realiza o delicioasa masa fara carne; sau ca masa de seara, alaturi de un pahar cu compot de caise.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAsta-i altă provocare! De când am văzut la Timea, savuroasa vărzică,...
Varză murată cu legume la MulticookerPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii