Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unu
Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unul, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, iar la urma albusurile batute spuma. Daca aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca 2 ore (iese mai bine prajitura!). Se infierbanta uleiul, se formeaza galuste cu lingura si se pun sa se prajeasca, dar la foc potrivit (in tigaie nivelul uleiului sa fie cel putin de 4 cm). Se scot galustele si se dau prin ciocolata rasa cu zahar (se amesteca 2 table de ciocolata de menaj rase cu 50 g zahar).
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Tarta cu visine
Tiramisu
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii