Galustele cu prune sau gombotii sunt un desert specific ardelenesc, dar oricine le poate face si savura alaturi de un pahar cu must proaspat stors.
Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand s-au fiert se piseaza si se amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obtinut.
Pofta buna!
Galustele cu prune se pot servi alaturi de un pahar de must.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcAceste mici găluște chinezești au o aromă proaspătă și complexă.
Dim Sum cu pui și lemongrass
Comentarii