Genoise

Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se bat 4 oua intregi, cu 125

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 gr. zahar
  • 125 gr. faina
  • o lingura de un liqueur
  • 60 gr. unt proaspat

Mod de preparare

Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se bat 4 oua intregi, cu 125 gr. zahar intr-un castron incalzit mai inainte. Se bat bine, pe marginea aragazului. Se da apoi deoparte si se mai bate pana se raceste complet. Se adauga 125 gr. faina cernuta, o lingura de un liqueur ales dupa placere si se toarna cu incetul 60 gr. unt proaspat, muiat pe marginea aragazului (fara sa fie de tot topit). Indata ce totul e amestecat, se toarna compozitia in forma unsa si se coace cam trei sferturi de ora la foc potrivit. Cand e gata se rastoarna. Compozitia de genoise serveste la pregatirea prajiturilor mici, glasate cu diferite glasuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori