Grilaj de branza alb si negru

O prajitura cu branza minunata! O imbinare perfecta de culori intr-o reteta de prajitura perfecta pentru orice masa de sarbatoare, sau doar pentru pofta de dulce! :)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Grilaj de branza alb si negru

Ingrediente

  • - 2 cani de faina (circa 220 g )
  • - 85 g de cacao fara zahar
  • - 1 ligurita de bicarbonat
  • - 1/2 lingurita de sare
  • - 280 g de unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • - 200 g de zahar
  • - 3 oua mari
  • - 2 1/2 lingurita de extract de vanilie
  • - 225 g de creme fraiche
  • - 1/2 cana de zahar pudra
  • - un pic de unt pentru unsul tavii

Mod de preparare

Se unge o tava de 9 x 13 cm cu unt si o lasam de o parte. Intr-un castron se cerne impreuna faina, cacao, bicarbonatul si sarea. Cu ajutorul unui mixer, viteza medie se mixeaza untul cu zaharul pana cand va deveni cremos. Se adauga 2 oua si 2 lingurte de extract de vanilie, se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se micsoreaza viteza mixerului la mic si putin cate putin si se adauga amestecul de faina, cacao, bicarbonat si sare in compozitia cu unt si oua . Dupa ce se pune tot amestecul de faina se creste viteza mixerului din nou si se mixeaza timp de 1-2 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 C .Se ia o cana din compozitie si se pune de o parte pentru decor. Restul se pune in tava pregatita ,se niveleaza si apoi se pune in frigider timp de 30 de minute. Trecute cele 30 de minute se da la cuptor timp de 25 de minute, iar apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza creme fraiche impreuna cu zaharul pudra, oul ramas si jumatatea de lingurita de extract de vanilie. Se intinde aceasta crema pe baza racita deja.

Acum decorul .
Compozitia care s-a tinut de o parte se tine in frigider. In momentul in care se scoate din frigider se poate lucra cu ea fiind un pic dura dar trebuie sa se lucreze foarte rapid , de se lipeste un pic ajutati-va presarand un pic de zahar pudra pe suprafata de lucru. Deci se fac mici suluri care se aseaza pe crema asa cum se vede in poza.

Se pune din nou in cuptorul incalzit , tot la 180 C timp de 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie in dreptunghiuri sau daca se doreste o alta forma, faceti-o .
Se mentin in frigider pana la 3 zile intr-un contenitor acoperit.


Reteta de prajitura grilaj cu branza alb si negru a fost propusa de Emmalyne pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot

O supa crema de toamna super delicioasa si sanatoasa.

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise