Grilaj de branza alb si negru

O prajitura cu branza minunata! O imbinare perfecta de culori intr-o reteta de prajitura perfecta pentru orice masa de sarbatoare, sau doar pentru pofta de dulce! :)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Grilaj de branza alb si negru

Ingrediente

  • - 2 cani de faina (circa 220 g )
  • - 85 g de cacao fara zahar
  • - 1 ligurita de bicarbonat
  • - 1/2 lingurita de sare
  • - 280 g de unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • - 200 g de zahar
  • - 3 oua mari
  • - 2 1/2 lingurita de extract de vanilie
  • - 225 g de creme fraiche
  • - 1/2 cana de zahar pudra
  • - un pic de unt pentru unsul tavii

Mod de preparare

Se unge o tava de 9 x 13 cm cu unt si o lasam de o parte. Intr-un castron se cerne impreuna faina, cacao, bicarbonatul si sarea. Cu ajutorul unui mixer, viteza medie se mixeaza untul cu zaharul pana cand va deveni cremos. Se adauga 2 oua si 2 lingurte de extract de vanilie, se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se micsoreaza viteza mixerului la mic si putin cate putin si se adauga amestecul de faina, cacao, bicarbonat si sare in compozitia cu unt si oua . Dupa ce se pune tot amestecul de faina se creste viteza mixerului din nou si se mixeaza timp de 1-2 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 C .Se ia o cana din compozitie si se pune de o parte pentru decor. Restul se pune in tava pregatita ,se niveleaza si apoi se pune in frigider timp de 30 de minute. Trecute cele 30 de minute se da la cuptor timp de 25 de minute, iar apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza creme fraiche impreuna cu zaharul pudra, oul ramas si jumatatea de lingurita de extract de vanilie. Se intinde aceasta crema pe baza racita deja.

Acum decorul .
Compozitia care s-a tinut de o parte se tine in frigider. In momentul in care se scoate din frigider se poate lucra cu ea fiind un pic dura dar trebuie sa se lucreze foarte rapid , de se lipeste un pic ajutati-va presarand un pic de zahar pudra pe suprafata de lucru. Deci se fac mici suluri care se aseaza pe crema asa cum se vede in poza.

Se pune din nou in cuptorul incalzit , tot la 180 C timp de 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie in dreptunghiuri sau daca se doreste o alta forma, faceti-o .
Se mentin in frigider pana la 3 zile intr-un contenitor acoperit.


Reteta de prajitura grilaj cu branza alb si negru a fost propusa de Emmalyne pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura pufoasa cu branza
1
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Prajitura cu glazura de zmeura
2
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
5
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Parteneri
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta