Guguluf cu migdale si stafide

Guguluful cu migdale si stafide este o prajitura delicioasa si usor de facut, dar pentru ca sa creasca frumos trebuie ca materialul intrebuintat sa fie putin cald.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 25 g drojdie
  • 175 g unt proaspat
  • 2 linguri lapte
  • vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 g stafide
  • 1 lingura rom
  • unt pentru uns forma
  • 100 g migdale sau
  • nuci.

Mod de preparare

Guguluful cu migdale si stafide este o prajitura delicioasa si usor de facut, dar pentru ca sa creasca frumos trebuie ca materialul intrebuintat sa fie putin cald, adica nici untul, nici ouale, nici faina sa nu fie tinute la racitor sau intr-o camera rece. Se cerne faina intr-un vas incapator. Se face loc la mijloc si se pun sarea si zaharul pisat. Separat se moaie drojdia cu putin lapte (daca este prea fierbinte, drojdia se opareste si nu mai creste). Cand s-a muiat, se toarna in gaura facuta in faina. Se adauga ouale intregi si untul proaspat, putin batut cu o lingura. Se framanta totul bine cu mana si la sfarsit se adauga stafidele fara samburi si o lingura de rom. Aluatul trebuie sa fie moale.
Din cand in cand se dau mainile in faina, pentru a se desprinde usor de pe degete si pentru a putea fi asezat in forma. Se unge bine cu unt o forma cu gaura la mijloc, de preferinta o forma speciala de pamant, se presara atat pe fund cat si pe pereti cu migdale curatite si taiate in lung, se pune aluatul astfel incat sa ocupe jumatate din forma. Se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent. Guguluful cu migdale si stafide se unge deasupra cu ou si se coace la foc potrivit. Spre sfirsit, focul trebuie sa fie moale. Se tine circa o ora, iar daca se rumeneste deasupra inainte de vreme, se acopera cu o foaie de hartie umezita. Se rastoarna si se presara cu zahar pisat.


Guguluf se serveste cu zahar pisat, deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Salata de conopida cu carne de curcan
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola